Rácz Lukács

1911-ben Aradgájon polgári családban született, édesanyja főmolnár leánya, édesapja Magyarországra költözésük után főmozdonyvezető. Vallásos nevelésben részesült, kiskorában ministrált, majd hátat fordított a templomnak és a sportpályát választotta. Focikapus lett, de hogy erősebb legyen, házuk padlásán kondi termet rendezett be. Atletikus alkatánál fogva több sportágra vált alkalmassá: atletizált, úszott, kézilabdázott.

Bővebben...

Rácz Lukácsné

1917-ben Békéscsabán egy hét gyermekes családban született. Családi vállalkozásként egy pékség volt a tulajdonukban kisszámú alkalmazottal, leginkább a család tagjai. A növekvő lányok segédkeztek az üzleti munkában, de részt vettek a kisebb testvérek gondozásában, nevelésében is. Erzsébet (a továbbiakban Luki néni) leány polgárit, majd egy egyéves kereskedelmi iskolát végzett el.

Bővebben...

Lukács József

1964-től Békéscsabán élek. Anett és Csaba nevű gyermekeim tanárok. Tanítottam Általános Iskolába 2 évet, középiskolában 12 évet. Ezen idő alatt, mellékállásban, tornában edzősködtem. 1980-tól - 2005-ig főállású tornaedző voltam. 2002 óta nyugdíj mellett dolgoztam főállásban. 1983-89 között 6 évig voltam a Magyar Női Tornászválogatott vezetőedzője. Négy Európa Bajnokságra, négy Világbajnokságra és, 1988-ban a Szöuli Olimpiára vittem a Magyar Női Tornászválogatottat. Ezt a posztot is, mint több mást is, önként hagytam ott. 1990-ben Kaliforniában (USA) edzősködtem fél évet. A hat éves válogatott vezetőedzői és fél éves Kaliforniai kitérő előtt és után a békéscsabai tornába dolgoztam edzőként, vezetőedzőként. A békéscsabai Torna nagy öregjének tartanak, gondolom azért, mert a klub nemzetközi szintre belépésem után jutott.

Bővebben...

Lukács Józsefné

1941. február 24.-én Mátyás napon születtem, Békéscsabán, Rácz Lukács és Gajdács Erzsébet házasságából. Általános Iskolába nagy szerencsémre egy kiváló testnevelő tanár Fehér Dezsőné - Sárika néni keze közé kerültem, és Ő rakta le alapköveit a torna szeretetemnek. Iskolai versenyekre készített- majd a Keriben édesapám folytatta a felkészítésemet, de már az egyesületi versenytornával. Gyermekkori vágyam volt, a Testnevelési Főiskolára bekerülés, de ez csak második próbálkozásra sikerült.

Bővebben...

Such Sándorné

1943-ban láttam napvilágot Békéscsabán. Mivel a háború idején csupa nő vett körül-anyám, nővérem, nagynéném ezért, ha az apám megérkezett a frontról- egyfolytában bőgtem apám nem kis bosszúságára. Nagyon bátor és merész kislány voltam, már 2 éves koromban valamihez ki kellett kötni különben átmásztam a 2,5m-es kerítést is.

Bővebben...

Elérhetőségeink

Keress minket telefonon, e-mailben vagy személyesen:

  • TORNA CLUB BÉKÉSCSABA
  • +36 66 446-228; +36 30 995-3633
  • bcsgym1@gmail.com
  • 5600 BÉKÉSCSABA, KÓRHÁZ U. 6.

Edzések időpontja

  • HÉTFŐ - PÉNTEK 7.00 - 19.00
  • SZOMBAT 7.00 - 10.00

Közösségi háló

Legfrissebb híreinket keresd a Facebook oldalunkon!